Centrum för sällsynta diagnoser i samverkan

Sällsynta dagen 2023

Den 28 februari 2023 är det sällsynta dagen – dagen då sällsynta hälsotillstånd uppmärksammas både nationellt och internationellt. Den sista februari varje år uppmärksammas sällsynta hälsotillstånd runt om i hela världen, detta efter ett svenskt initiativ. CSD i samverkan anordnar olika event på de olika regionerna för att uppmärksamma sällsynta diagnoser.  

Flera ansikten med olika etnicitet

Sällsynta dagen, CSD vid Karolinska

CSD vid Karolinska uppmärksmmar Sällsynta dagen genom att synas i sociala medier. Under den 6 till och med den 12 mars kan du följa CSD vid Karolinska på Karolinska Universitetssjukhusets Instagramkonto. Vi vill under denna vecka visa hur vi arbetar för att förbättra kunskapen om sällsynta diagnoser.

Instagram Karolinska Länk till annan webbplats.

Sällsynta dagen, CSD Sydöst

CSD sydöst uppmärksammar i år den Sällsynta dagen genom att synas i sociala medier i sydöstra sjukvårdsregionen. Kika gärna in på Region Östergötlands, Region Kalmars och Region Jönköpings Instagram/Facebook under vecka 9 och 10. Du kan redan nu läsa om Amandas och Gustavs väg till diagnos som finns i våra nyheter nedan.

Amanda – lång väg till diagnos Länk till annan webbplats.

Gustav – kort väg till diagnos Länk till annan webbplats.

Dela & skriv ut

Facebook Twitter E-post Skriv ut

Senast uppdaterad

Redaktör

Urszula Felix

Granskare

Eva Ekblom