Välkommen till Riksförbundet Sällsynta diagnosers utbildning för patientföreträdare

I den här utbildningen får du lära dig hur du kan vara med och lyfta sällsyntas röst. Du får lära dig om uppdraget som patientföreträdare, men du får också med dig kunskap som kan hjälpa dig med arbetet i din patientförening och i ditt eget liv.

För att en sällsynt vardag ska fungera krävs ett stort antal vård- och samhällskontakter och det ställer stora krav på den enskilde patientens förmåga att kämpa för sina behov och för sin rätt. Och det kräver att vårdprogram och riktlinjer är utformade utifrån verkliga behov.

Därför erbjuder vi på Riksförbundet Sällsynta diagnoser en kostnadsfri digital utbildning för dig som vill vara med och forma framtidens vård – med ett starkare patientperspektiv.

Gör skillnad för dig själv och andra

Utbildningen tydliggör rollen som patientföreträdare. Du får kunskap och verktyg som utvecklar och stärker dig, både personligen och inför ditt uppdrag som patientföreträdare. Du lär dig att företräda din organisation eller patientgrupp. Det finns också ett stort behov av dig som vill företräda Riksförbundet Sällsynta diagnoser efter utbildningen.

Patientföreträdarutbildningen är helt digital och kan genomföras när du vill och i den takt som passar dig bäst. Du kan pausa utbildningen för att sedan återuppta den där du slutade sist, eller från början.

Så gör du för att gå utbildningen

Följ länken nedan till utbildningsportalen som drivs av Learnify och skapa en profil. Sedan går du till utbildningskatalogen som du kommer åt via en flik i deras sidhuvud. Bland de utbildningar som erbjuds väljer du Riksförbundet Sällsynta diagnosers patientföreträdarutbildning.

Dela & skriv ut

Facebook Twitter E-post Skriv ut

Senast uppdaterad

Redaktör

Urszula Felix

Granskare

Maria Johansson Soller