Hantering av kakor

Cookies eller kakor är en små textfiler som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används på webbplatser för att besökaren ska kunna få tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor; permanenta kakor och sessionskakor. Permanenta kakor lagras som en fil på din dator eller mobil under en bestämd tid eller tills du själv eller webbplatsen raderar dem. En sessionskaka lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Kan jag säga nej till kakor?

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.
Se webbläsarens hjälpsidor för mer information:

Vad vi använder för kakor på den här webbplatsen

 • Publiceringsverktyget Sitevision
  • JSESSIONID är en sessionskaka som används för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Kakan skapas av webservern för att knyta användaren till en session. Sessionen används sedan av Sitevision till en mängd olika saker knutna till användaren.
  • I SiteVision Cloud används den unika kakan SiteVisionLTM. Den sätter lastbalanserarna för att hålla ordning på vilken bakomliggande server som klienten ska adressera.
 • Statistikverktyget PIWIK/Matomo
  Läs mer om PIWIK kakor Länk till annan webbplats.
 • Text-till-tal-tjänsten ReadSpeaker
  Läs mer om ReadSpeakers kakor Länk till annan webbplats.
 • Variabel i localStorage används för att hålla koll på om användaren har tryckt OK på kak-meddelandet

Dela & skriv ut

Facebook Twitter E-post Skriv ut

Senast uppdaterad

Redaktör

Urszula Felix

Granskare

Rula Zain Luqman